Experience Zakynthos


30 Soesterbergstraat 2546 XT 's-gravenhage
06 81180400 Klik om te bellen

Beleef de couleur locale met onze actieve reizen
Ontdek de cultuur, tradities en het natuurschoon
Met lokale experts die de mooiste plekken kennen

Over Experience Zakynthos

Bijna 20 jaar heb ik met mijn Nubische ex partner reizen georganiseerd in Egypte en Sudan (Experience Nubia). Hoewel dit door omstandigheden is beëindigd, kroop het reisorganisatie-bloed waar het niet gaan kon en werd ik tijdens een vakantie op het prachtige Griekse eiland Zakynthos geïnspireerd om mijn focus daar naar te verleggen. Ik werd overweldigd door de schoonheid van de natuur en de vriendelijke bewoners, bij wie ik me meteen thuis voelde. En wat me verbaasde was dat de meeste toeristen daar vrijwel niets van meekrijgen en vooral langs de stranden bivakkeren.
Daar begon mijn uitdaging! Ik ben actieve natuurreizen gaan ontwikkelen. Samen met een lokale gids met dezelfde passie voor de overweldigende natuur organiseer ik daar nu culturele wandelreizen.

Zakynthos, of Zante, zoals de Engelsen zeggen, is een van de Ionische Eilanden. De eilanden vormen samen een archipel aan de westkant van Griekenland. Naast Zante behoren de volgende eilanden ertoe: Corfu, Ithaka, Kefalonia, Lefkas, Paxi.
Alle eilanden zijn prachtig groen en de zee is azuurblauw.
Zelf was ik in augustus 2022 voor het eerst op Zakynthos. En in oktober alweer terug! Ik werd overweldigd door de schoonheid van de natuur en de vriendelijke bewoners, bij wie ik me meteen thuis voelde. We gingen doen wat we altijd doen op vakantie: wandelen, fietsen en zwemmen en sightseeing.

Mijn uitdaging
Tot mijn verbazing zagen we best veel toeristen in onze verblijfplaats - Alikanas -, maar tijdens onze uitstapjes in de natuur kwamen we bijna niemand tegen. Terwijl het midden in het hoogseizoen was.
Blijkbaar, zo begrijp ik nu, gaan toeristen vooral naar het eiland voor de zon en de zee en een boottocht naar de 'blauwe grotten' en het scheepswrak. Om na een week rood of bruin verbrand weer in het vliegtuig naar huis te stappen. Daarmee mis je echt de belevenis van het eiland: het natuurschoon, fantastische uitzichten, het traditionele dorpsleven etc.

Daar begon voor mij de uitdaging: 'kom, kijk en beleef', zou ik willen roepen naar iedereen die op zoek is naar een actieve reis in een prachtige omgeving en met lekker weer!

Samenwerking met locale experts in ecotoerisme
Ik ben gaan rondkijken en kwam in contact met een ecotoerisme organisatie, een familie die een accommodatie exploiteert in het noorden van het eiland en een daar geboren en getogen gids die toeristen op individuele basis meeneemt naar de mooiste plekjes, buiten de gebaande paden.

Wil je me volgen in mijn reislust en de producten die daaruit ontstaan?
Laat het me weten via ellenactivetours@gmail.com.
Dan ontvang je een paar keer per jaar mijn updates!

Foto's

Experience Zakynthos in het kort

Specialisaties

Actieve reizen
Creatieve reizen
Fietsvakanties
Gevarieerd aanbod
Griekenland
Groepsreizen
Rondreizen
Zon en strand

Landelijke dekking van reisburo's

Ja

Boeken uitsluitend via internet en/of telefoon

Ja

Online assortiment bekijken

Ja

Online boeken

Ja

Onze locatie

Experience Zakynthos


30 Soesterbergstraat 2546 XT 's-gravenhage
06 81180400 Klik om te bellen