Artikel afbeelding

Reizen en Covid-19

In maart zijn we met de hele wereld keihard getroffen door Covid-19. Iedereen die op reis was moest op stel en sprong terug naar huis worden gehaald, reizen moesten geannuleerd worden of omgeboekt naar een latere datum. Er heerste een paniek in de wereld die niemand kende. We hebben in de reiswereld al veel meegemaakt maar zoiets was voor iedereen nieuw en niet te bevatten.

Wat hebben wij de afgelopen maanden hard gewerkt om te zorgen dat het voor onze klanten allemaal goed werd opgelost. Nog steeds zijn we druk bezig met het krijgen van refunds van luchtvaartmaatschappijen, lokale partners en touroperators. Vouchers die moesten worden aangevraagd en uitgegeven, natuurlijk allemaal gedekt zodat jullie als klant zeker zijn dat jullie je geld niet kwijt zijn.

Nog steeds zorgen we ervoor dat jullie reizen goed verlopen en dat jullie geld gedekt is indien een reis onverhoopt toch niet door kan gaan. Jullie welzijn staat nog steeds voorop bij ons en dat zal altijd zo blijven.

Dat reizen momenteel lastiger is en dat er veel regels zijn daar zijn we ons van bewust maar reizen kan! Denken aan toekomstige reizen kan en ja daar hoort boeken ook bij. Wij beschikken over de mogelijkheden om jullie reis onder gunstige voorwaarden te kunnen boeken. Zo wordt het makkelijker om toch te besluiten om die droomreis te boeken. Dat welverdiende weekendje weg naar een leuke stad, even lekker bijtanken met je gezin of die wintersport. Ook al zijn er veel landen nog oranje gekleurd toch zijn er legio mogelijkheden.

Nu de donkere dagen er weer zijn willen we allemaal kunnen uitkijken naar een fijne en onbezorgde vakantie. Daar helpen wij je heel graag mee. Wij weten wat de regels zijn, wij weten wat verantwoord is en wat niet. Dat reizen anders is geworden dat weten we ook maar juist daarom is een goed advies belangrijk.

Neem bijvoorbeeld de wintersport, heel goed mogelijk op een verantwoorde manier. Verblijf in een huisje of appartement zodat je altijd de mogelijkheid hebt om zelf te koken en niet te veel andere mensen tegen te komen buiten de piste om. De skigebieden nemen hun verantwoordingen bij de liften en ook de horeca neemt hun verantwoording. Een mondkapje dragen in het openbaar is niet anders als wat we hier nu doen. Ja sommige mensen vinden dat ver gaan en ja er zijn bedenkingen over maar als we allemaal maar een klein beetje rekening houden met elkaar moet het toch gaan lukken om weer (wat) meer te reizen en te kunnen genieten. Iedereen is hiermee geholpen. We krijgen zelf weer meer bewegingsvrijheid, de horeca kan weer open, reizen kan weer makkelijker, lokale ondernemers zowel in Nederland als het buitenland profiteren hiervan.

Iedereen is toe aan ruimte en daar hoort die vakantie ook bij. Als we weer op reis gaan dan zal dat iedereen goed doen en zullen mensen weer positiever worden. Laten we dit met z'n alle doen en zorgen dat de wereld weer toegankelijk wordt.

Support your local en boek je vakantie bij ons, je brood koop je ook bij de bakker ;-)

Op November 4, 2020